Frans Huigen: ‘Ik wil de vereniging stuwen tot grote hoogte’

De KNVI, SOD en Ngi-NGN fuseren. De drie verenigingen gaan verder onder de naam KNVI, dé vereniging in Nederland die 200.000 professionals op het gebied van informatievoorziening en informatiebeheer vertegenwoordigt. De bestuursleden van het nieuwe KNVI stellen zich één voor één aan je voor. Vandaag Frans Huigen (26), bestuurslid inspirator regio’s. 

Frans is geboren en getogen in Utrecht. Afgelopen juni behaalde hij zijn HBO-diploma Informatiedienstverlening en –management (IDM). In februari knoopt hij daar nog een master Business Information Systems aan de Universiteit van Amsterdam aan vast. Frans is een echter verbinder, iemand die mensen met elkaar in contact brengt om zo interessante en leerzame ontmoetingen mogelijk te maken.

Avontuur
“Ik vind het belangrijk dat we in openheid en met respect voor elkaar kunnen praten,” vertelt Frans, in zijn vrije tijd fervent wandelaar en muziekliefhebber. “Ik zeg altijd: luister naar elkaar. Vertrouwen komt immers te voet en gaat te paard. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we blijven lachen, ook onder werktijd. Het is een effectief middel om dingen voor elkaar te krijgen. Mijn motto is work hard, play hard.”

Als ‘bestuurslid inspirator regio’s’ is het zijn taak om hoofdbestuur en regio’s met elkaar te verbinden. “Dat doe ik door de regiobesturen te bezoeken en te luisteren naar mensen die weten wat er speelt. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen hoofd- en regiobestuur. We inspireren elkaar.”

Frans ziet de nieuwe KNVI als een avontuur. “Samen met mijn collega’s wil ik de verenging en haar leden stuwen tot grote hoogte. Ik zie mijn gebrek aan jarenlange ervaring in een bestuurlijke functie daarbij als een voordeel. Ik ben leer- en nieuwsgierig en laat me niet beperken door welk kader dan ook. De vraag is: is het wel de bedoeling dat we doen wat iedereen leuk vindt? En zo ja: hoe komen we daar achter? Die vragen wil ik in mijn bestuursperiode beantwoorden.”

Broeinest
De doelstelling van Frans: barrières slechten die kennisdeling en ervaringsuitwisseling in de weg staan. “De KNVI is een broeinest van netwerkmogelijkheden, kennis en ervaring. De vakvereniging biedt de leden de mogelijkheden alles uit zichzelf en het vak te halen.”

Frans Huigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *