Ze zitten ook overal!

Drie besturen, op weg naar één vereniging: de vereniging voor Informatieprofessionals. KNVI wordt per 1 januari 2017 de naam van de nieuwe vereniging die nu nog bestaat als de verenigingen Ngi-NGN, SOD en de huidige KNVI. De nieuwe organisatie vertegenwoordigt meer dan 200.000 professionals op het gebied van informatievoorziening en informatiebeheer. Hiermee loopt Nederland voorop in de vakontwikkeling en het samenbrengen van expertises binnen dit werkveld.

Op 12 april jl. hielden de drie besturen een bijeenkomst om de roadmap voor het samengaan dit jaar te bespreken. Het informeren en meenemen van de leden en van het internationale en nationale netwerk staat daar bij voorop. Het aantal producten en diensten aan de leden dat de gezamenlijke verenigingen te bieden hebben, wordt eerst samengebracht. Daardoor krijgen leden van de nieuwe KNVI een uitgebreid aanbod van bijeenkomsten, evenementen, een groot netwerk en toegang tot veel content. Informatieprofessionals kunnen daarmee hun vak optimaal bijhouden en blijven duurzaam inzetbaar en mobiel.

Informatieprofessionals vormen met hun expertise de motor voor de digitale transformatie die de maatschappij nu doormaakt. Toegang tot informatie, transparantie van overheden en bedrijfsleven, actief participerende burgers, digitalisering van de maatschappij, nieuwe technieken die mede richting bepalen voor de volgende generaties: informatieprofessionals maken dit mogelijk. In alle branches werken zij mee aan het mogelijk maken van de digitale transformatie. Of het nu over bibliotheken gaat of de documentaire informatiefuncties binnen organisaties, Big Data en Data Mining, werkzaamheden voor infrastructurele netwerken, inzet op gebied van informatiebeveiliging of het maken van apps en grote informatiesystemen, de architecturen voor organisaties, de besturing van organisaties en het projectmanagement: overal kom je informatieprofessionals tegen!

De nieuwe vereniging faciliteert deze vakmensen optimaal, en is nationaal en internationaal dé gesprekpartner op het vakgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *