KNVI, SOD en Ngi-NGN gaan wél voor uitbreiding

KNVI, SOD en Ngi-NGN gaan dit jaar samen op in één vereniging om in Nederland een voortrekkersrol te spelen op het gebied van informatiemanagement, informatie-voorziening en informatietechnologie. De eerste keer dat de drie organisaties in een stuurgroep met elkaar vooruit keken, was op 15 maart jl.

‘Een rijk gevoel’, zo werd de eerste bijeenkomst omschreven door de leden van de stuurgroep. In de stuurgroep voor de samensmelting neemt van iedere vereniging een delegatie van bestuurders deel. Samen sturen ze het traject aan dat leidt tot de nieuwe organisatie. Op deze bijeenkomsten worden de bestuurlijke kaders besproken, én wordt hard gewerkt aan het beschrijven van het fundament van de nieuwe vereniging. Voor de zomer worden de Algemene Ledenvergaderingen van de verenigingen namelijk al meegenomen in de voordelen van de samensmelting.

Inhoudelijk is de Informatieprofessional 3.0 het thema dat de verenigingen bindt. Dit thema wordt door de bestuurders nader uitgewerkt op basis van diverse bestaande publicaties over het onderwerp. In november brengt de nieuwe vereniging hier ook een boek over uit.

De grootste verandering zal liggen bij de producten en diensten . Deze komen, na optimalisatie en professionalisering, beschikbaar voor iedereen. Zo creëren we meer waarde voor de leden, synergie in de organisatie en slimmere communicatie, bijvoorbeeld over de evenementen die overal in het land georganiseerd worden.

Tijdens de stuurgroepvergadering op 15 maart werd een speciale internetpagina gelanceerd om het proces van samensmelting te ondersteunen en zichtbaar te maken. Hierop kunnen leden van alle drie de verenigingen én alle collega’s uit het werkveld het traject volgen. Wil je reageren? Wil je meedoen? Laat het weten! De bestuurders van de verenigingen hopen veel informatieprofessionals online en offline te treffen via de internetpagina en tijdens de vele bijeenkomsten in het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *