Digitale transformatie dwingt samenwerking af

Twee grote toonaangevende beroepsverenigingen teken intentieverklaring

Maatschappelijke ontwikkelingen, met name de snelle digitale transformatie hebben een proces op gang gebracht waarbij informatiemanagement, informatietechnologie en informatievoorziening steeds dichterbij komen en in veel gevallen in elkaar overvloeien.

Deze trend is ook binnen de opleidingen zichtbaar, studenten worden opgeleid tot zowel ‘T’-shape als ‘I’-shape professionals. Aanleiding voor de KNVI en Ngi-NGN, de twee grote toonaangevende beroepsverenigingen voor informatieprofessionals om initiatief te nemen de al bestaande samenwerking verder uit te bouwen.

Op 3 september tekenden beide verenigingen een intentieverklaring waarin zij uitspreken de samenwerking in de komende tijd verder vorm te geven. Het tekenen van de intentieverklaring is een eerste stap om te komen tot één beroepsvereniging, een platform voor professionals in informatiemanagement, informatietechnologie én informatievoorziening.

Om de samenwerking in 2015 en 2016 verder te concretiseren zullen beide verenigingen verder afstemmen en hun leden voorstellen doen op verschillende terreinen, waaronder:

Persoonlijke ontwikkeling, toegang tot vakinhoudelijke informatie, opleidingen, inhoudelijke (netwerk)bijeenkomsten en evenementen

Community-diensten en informatiediensten (o.a. vakbladen en nieuwsbrieven)

Integratie van de structuur met behoud van de rijkheid aan afdelingen en speciale interesse groepen die binnen beide verenigingen actief zijn in de diverse regio’s.

Over KNVI

De KNVI (Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals) is de beroepsvereniging van bibliothecarissen en medewerkers in het bibliotheek-, archief en informatievak. De KNVI streeft ernaar om in het maatschappelijk, economisch, cultureel en educatief krachtenspel het belang van kwalitatief hoogwaardig informatiemanagement en informatiedienstverlening te positioneren en te bevorderen. De KNVI stelt zich ten doel om het beroep van Informatieprofessional in de meest brede zin te versterken en om de individuele professionals te ondersteunen in hun streven naar continue ontwikkeling. Binnen de KNVI bestaan gespecialiseerde afdelingen.

Over Ngi-NGN

Het Ngi-NGN bestaat sinds 1959 en is de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT-professionals en –managers. Het is een onafhankelijk platform waar leden hun kennis verdiepen en hun netwerk onderhouden. De leden hebben toegang tot inhoudelijke evenementen, zoals lezingen, seminars en congressen.

Lees hier de intentieverklaring samenwerking KNVI en Ngi-NGN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *